Ön vizuális típus?


Ön vizuális típus?
Olvasási idő: < 1 perc

Egy pillantás is elég ahhoz, hogy tudja, mely bútorok, pontosan hol kapjanak helyet egy üres szobában?

Ön vizuális típus?Mindig is képes volt hatalmas összegeket fejben összeadni? Nagy tehetséggel rendezi át a teret, hogy egy kis plusz helyet nyerjen? Ha igen, akkor Ön valószínűleg vizuálisan gondolkodó típus.

A vizuálisan gondolkodók, szemben az inkább érzelmi alapon vagy szó szerint gondolkodókkal, azzal az egyedülálló képességgel rendelkeznek, hogy lelki szemeik előtt szinte látják azt a képet, amelyet végül meg szeretnének valósítani. A történelem legnagyobb elméit, mint például Thomas Edisont, vagy a sakk nagymestert, Bobby Fischert is a vizuálisan gondolkodó emberek közé soroljuk lenyűgöző adottságaiknak köszönhetően. Ezekkel az adottságokkal egyesek szerint akár azt is képesek látni, mit gondol a másik ember.

Az, hogy megtudjuk, mennyire gondolkodunk vizuálisan, egy egyszerű teszttel kideríthető. Ennek során egy kellemes emléket – mint például egy nyári vakáció – vagy egy csúnya balesetet idézünk fel. Gondoljon vissza arra az adott pillanatra, mit lát pontosan? Ha vizuális típus, a bevillanó képek még a legapróbb részleteket is tartalmazni fogják. Valószínűleg emlékszik arra, hogyan nézett ki a strand, és arra is, hogyan mosták a partját a hullámok.

A nem vizuálisan gondolkodók az olyan, más jellegű emlékeket tudják visszaidézni, mint az, hogyan éreztek abban a szituációban. A színes részletek helyett, pedig inkább az adott eseményt megelőző és követő dolgokra emlékeznek, melyben magát a képet egyszerűbben és homályosabban képzelik maguk elé, nem pedig bonyolult módon és erősen.

Nézze meg a videót, és döntse el, Ön melyik csoportba tartozik!Previous Nem is egészséges a vörösbor és az étcsokoládé?
Next Két lélek, egy test

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 18 =