Kétéltű- és hüllőhatározó mobilapp


Kétéltű- és hüllőhatározó mobilapp
A Kétéltű- és hüllőhatározó mobilapp segítségével tudtuk meg, hogy ez a gyík egy fali gyík
Olvasási idő: 2 perc

Az MME és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület Android és iOS mobiltelefonos alkalmazása a kétéltű- és hüllőhatározó már néhány éve az érdeklődők rendelkezésére áll.

Az alkalmazás idén új funkcióval bővülve az összes (17 kétéltű és 18 hüllő faj), hazánkban előforduló  faj terepi azonosításához  segítséget nyújt. Így 41 színes illusztráció, 12 béka hangja és részletes fajleírások állnak a rendelkezésünkre. A frissítés a szakemberek munkáját is segítheti, ha az általunk megfigyelt hüllő vagy kétéltű adatát a határozó adatfeltöltési funkciójának segítségével rögzítjük.

Az applikáció a „jajistenemmiez-sárkánygyík” érdeklődéssel rendelkező kezdők számára készült, akik tudni szeretnék, milyen kétéltűt vagy hüllőt láttak a kertjükben, a vízparton vagy az erdőben. Az állat meghatározást megkönnyíti, hogy az alkalmazás akár egyetlen kiválasztott jegy alapján meg tudja mutatni a lehetséges fajokat.

Az MME és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület Android és iOS mobiltelefonos alkalmazása a kétéltű- és hüllőhatározó már néhány éve az érdeklődők rendelkezésére áll.

De további szűkítésre is van mód, például alak, szín és megfigyelt élőhely alapján.

Az egyes fajok adatlapján a rövid fajleírás mellett a latin és angol név, a rendszertani besorolás és természetvédelmi érték is megjelenik. Továbbá a békák hangját is meghallgathatjuk. Az adatlap alján található link segítségével pedig az MME oldalán elérhető Magyarország kétéltűi és hüllői oldalra juthatunk, ahol a fajról bővebb fajleírást kapunk, valamint fotókat is nézegethetünk.

Ha nem határozni szeretnénk, csak a fajokkal ismerkedni, erre a „Lexikon” funkció ad lehetőséget, mely az alkalmazásban található fajokat tartalmazza. Tudásunkat pedig a „Játék” funkcióval tehetjük próbára.

Az alkalmazás Android és iOS rendszereken fut, de kizárólag mobiltelefonokra lett fejlesztve, tableteken vagy egyáltalán nem, vagy rosszabb minőségben működik. Az ingyenes alkalmazás letöltéséhez nem kell mást tenne, mint a Google Play áruházban (Androidos telefonok esetén) vagy az App Store-ban (iPhone telefonok esetén) a keresőmezőbe beírni, hogy Hüllőhatározó. Majd a telepítés gombra kattintani. Az áruházakban az alábbi kis ikon fog megjelenni:

Ezt az ikont keressük a Google Play vagy az App Store áruházakban!
Ezt az ikont keressük a Google Play vagy az App Store áruházakban!

Ha megtaláltuk az ikont, a telepítés gombra kell kattintani. Telepítés után csak keressük meg telefonunkon az ikont és kezdődhet is a móka!Previous A francia madarak élete sokkal jobb lesz?
Next Anyag- és szerkezetanalitikai kutatások

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + 8 =