Koronavírus – New York-i kórházak C-vitamint használnak


Koronavírus - New York-i kórházak C-vitamint használnak
Olvasási idő: < 1 perc

A New York Post híradása szerint New York állam legnagyobb kórházi rendszerében a súlyosan beteg koronavírusos betegek hatalmas adagban kapnak C-vitamint.

Teszik ez állítólag az alapján, hogy a kínai embereknek ez segített. Mielőtt valaki ledöntene magába egy egész doboznyi C-vitamin kapszulát jelezzük, hogy a fenti terápia 1500 mg intravénás C-vitamint jelent a betegek esetében, akik naponta 3-szor vagy négyszer kapnak ilyet. A tapasztalat ugyanis azt mutatta, hogy a koronavírusos betegek C-vitamin-szintje drámaian csökken, amikor szepszisben szenvednek. Ez egy gyulladásos reakció, amely akkor fordul elő, amikor test túlreagál a fertőzésre.

A C-vitaminnak két fő funkciója van, 

amelyek magyarázzák a hatékony egészségügyi előnyt és azt reményt, amelyet a COVID-19 kezelésében ígér. Először is erős antioxidáns, illetve az enzimatikus folyamatok kofaktoraként is szolgál. (Arról már írtunk, hogy a C-vitamin mellett a kvercetin-kiegészítők is hasznosak lehetnek.) Bár a C-vitamin protokoll újszerű a COVID-19 kezelésben, egy ideje már használják szepszis kezelésére.

A szepsziskezelési protokollt Dr. Paul Marik, norfolki pulmonológus dolgozta ki Kelet-Virginiában. Retrospektív, klinikai vizsgálata előtti vizsgálata azt mutatta, hogy a betegeknek 12 óránként 200 mg tiamint, hat óránként 1500 mg aszkorbinsavat és hat óránként 50 mg hidrokortizonot adunk két naponta, akkor  40%-ról 8,5%-ra csökken a mortalitás. Fontos szempont, hogy a kezelésnek nincs mellékhatása, olcsó, könnyen hozzáférhető és egyszerűen kezelhető, tehát gyakorlatilag nincs kockázat.

2009-ben bebizonyosodott, hogy az intravénás C-vitamin potenciálisan életmentő kezelés súlyos H1N1-influenzajárvány esetén, így érthető, miért reménykednek mind a kínai, mind az amerikai orvosok ebben a gyógymódban. Valójában ez egy olyan reményteljes ötlet, hogy már benyújtották egy klinikai vizsgálatot a ClinicalTrials.gov oldalon. A legfrissebb, 2020. január 9-én közzétett kutatás azt találta, hogy Marik szepszis protokollja csökkentette a gyermekek halálozását is.Previous A napok fél órával rövidebbek voltak 70 millió éve
Next Koronavírus kvíz

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − 8 =