Lányok napja – Mesterséges intelligencia, soft skill, kibervédelem


Lányok napja – Mesterséges intelligencia, soft skill, kibervédelem
Olvasási idő: 2 perc

Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig címmel az ELTE Informatikai Kar idén is színes programmal várja az informatika iránt érdeklődő középiskolás lányokat.

A Lányok napja program keretében az ország legjobb vállalatai és intézményei inspirálják a lányokat. Segítenek felfedezni a STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) pályákban rejlő lehetőségeket. Az ELTE Informatikai Kar idén Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig című rendezvényén mutatja be, milyen feladatok várnak a jövő informatikusira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

Ha valakiben felmerültek már a következő kérdések: hogyan lehet megtanítani a számítógépet látni, hogyan zajlik a különböző rendszerek, többek között az önvezető autók fejlesztése, akkor ha lány, érdemes a programot bejegyezni a naptárba. Hiszen az ELTE Mesterséges Intelligencia Tanszék azt is bemutatja majd, hogyan lehet a különböző szenzorokat összehangolni egyszerűbb geometriai mintázatok felismerése segítségével. De kiderül az is, milyen hatással van a ChatGPT a tanulási szokásokra.

A STEAM Kuckóban megtudható lesz, mit érdemes tudni a mesterséges intelligenciáról „találkozás” előtt. Ráadásul a szervezők segítségül hívják a MI jópajtásait, Aibót, Perplexity-t, Alexát, Roybit, Echót, GPT-t, Yukikót és Mikikót, ResearchRabbitet, Miót, PuppyGót, Ziggyt. De megjelenik a színen Maya, az ELTE IK kedvenc kutyája is.

GPS-es kincskeresés is lesz, ahol a résztvevők megismerhetik a GPS-es helymeghatározás alapjait, valamint a földrajzi koordináták használatát. Az interaktív workshopon fény derül arra, milyen készségek, soft skillek szükségesek a kiemelkedő informatikus pályafutás sikeréhez, a szakmai tudáson túl. A nyereményjáték (mert az is lesz) fődíja pedig egy pályaválasztási coaching csomag. Ezzel a nyertes az lehet, aki csak szeretne a kiberbiztonság területén.

Időpont: 2024. április 25. 09:00 – 15:15

Helyszín: ELTE Informatikai Kar,  1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A.

Találkozó az ELTE lágymányosi campusának északi épületénél, a Petőfi híd budai hídfője felé eső portánál. A programra a Lányok Napja rendezvénysorozat oldalán lehet jelentkezni.Previous Adattárolás mesterfokon, így lesznek biztonságban az adataid
Next Mitől, kiktől lesznek egészségesebbek az ételek az áruházak polcain?

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − kettő =