Adattárolás mesterfokon, így lesznek biztonságban az adataid


Adattárolás mesterfokon, így lesznek biztonságban az adataid
Olvasási idő: 2 perc

Az üzleti folyamatok zavartalan működésének meghatározó szerepe van a vállalkozások életében.

A folytonosság elengedhetetlen váratlan események és problémák esetén is. A felhőszolgáltatások ebben nyújtanak segítséget, hiszen a rugalmasság és a stabilitás az egyik kulcsfontosságú előnyük.

Az üzleti folytonosság

A cégeknek nem kell kizárólag a helyi szervereikre támaszkodniuk ahhoz, hogy az adataik biztonságban legyenek, ugyanis az adattárolás felhőben ezt garantálja. Ennek köszönhetően, ha a helyi eszközök meghibásodnának, nem történik adatvesztés, ugyanis minden elérhető marad a felhőben. Így fel lehet gyorsítani a helyreállítási folyamatokat, valamint minimalizálni lehet az adatvesztés kockázatát.

Ráadásul a hibák miatt keletkezett kiesési időt is minimalizálni lehet. Ez azért van, mert egy lehetséges hiba esetén a szolgáltatások és az alkalmazások gyorsan újraéleszthetőek a felhő virtuális környezetében. A folyamatos monitorozás segítségével pedig a problémákat gyorsan lehet észlelni. Így az üzleti szüneteket minimalizálni lehet, amik így nem tudnak jelentős kárt okozni.

Adattárolás felhőben – további előnyök

Az üzleti folytonosságon kívül is vannak előnyei annak, ha az adattárolás felhőben történik. Például ennek segítségével a munkatársak nem függnek az irodától, hiszen bárhonnan, bármikor, bármilyen digitális eszközről el lehet végezni a munkát. Ez pedig ma már elengedhetetlen a vállalkozások életében, főleg amióta elterjedt a home office. Ezen a téren előnyt lehet szerezni azokkal a versenytársakkal szemben, akik elavult szoftverekkel dolgoznak.

A költséghatékonyság is fontos pozitívum. Egy saját fizikai szerver üzemeltetése rendkívül költséges. Ezzel szemben költséghatékony megoldást nyújtanak a felhőalapú szolgáltatások, hiszen ebben az esetben csomagért kell fizetni, amely nemcsak tárhelyet tartalmaz, de egyéb hasznos szolgáltatásokat is biztosít a vállalatok számára.

Napjainkban az IT biztonságnak rendkívül fontos szerepe van, főleg azóta, amióta elterjedt a távmunkavégzés. A felhőszolgáltatások megfelelő biztonságot nyújtanak, hiszen olyan programok érhetőek el, mint a két- vagy többfaktoros hitelesítők vagy a jelszókezelők. Ezek egytől-egyig extra védelmet nyújtanak.

További nagy előnyük, hogy rugalmasan bővíthetőek. Akár tárhelyről, akár szoftvercsomagról van szó, a vállalat igényeire lehet azokat szabni, így nem kell olyanért is fizetni, amire nincs szükség.

Mindemellett lehetővé teszik az üzleti adatok hatékony és gyors elemzését. Rugalmas skálázhatóságot, kifinomult analitikai eszközöket és hatékony adatkezelést biztosítanak. Ennek köszönhetően versenyelőnyhöz lehet jutni, hiszen hatékonyabb lehet a döntéshozatal, és gyorsabban lehet reagálni a piaci változásokra.

A választás

Olyan szolgáltatót érdemes választani, amelynek szakembereihez bizalommal lehet fordulni. A kis- és középvállalatok számára cégre szabott felhőalapú szolgáltatásokat nyújtson, elvégezze a tervezést, a bevezetést, az üzemeltetést és a karbantartást egyaránt. Amennyiben pedig probléma merülne fel, gyors segítséget nyújtson. További információ: Iamit.huPrevious A nők részvétele a természettudományos pályákon
Next Lányok napja – Mesterséges intelligencia, soft skill, kibervédelem

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − tizenhat =