Miből élünk? – felmérik a háztartások helyzetét


Miből élünk? - felmérik a háztartások helyzetét
Olvasási idő: < 1 perc

A magyar háztartások életkörülményeit feltáró országos felmérés kezdődött 2014. október 20-án, amely ez év december 7-ig tart.

Miből élünk? - felmérik a háztartások helyzetétA felmérés lebonyolítását és az adatfelvételt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hajtja végre, míg kezdeményezője és koordinátora az Európai Központi Bank (EKB). A felmérés hazánkban 167 településen összesen 18 ezer háztartást érint és a válaszadásra kiválasztott családokat véletlenszerű kiválasztással határozzák meg.

A felmérés során megkérdezett háztartások válaszadásukkal járulnak hozzá ahhoz, hogy az európai döntéshozók minél pontosabb képet kapjanak a háztartások megélhetéséről, gazdálkodásáról. A KSH közleménye szerint az Európai Központi Bank a döntések minél körültekintőbb megalapozása érdekében igyekszik információkat gyűjteni az európai háztartások pénzügyi helyzetéről és fogyasztási szokásairól. A felmérés első szakasza az euroövezet tagállamaiban már 2010-ben és 2011-ben megtörtént, ehhez csatlakozott most idén Magyarország.

A kérdésekre kétféle módon lehet válaszolni: interneten a világháló segítségével vagy a KSH kérdezőjének személyes közreműködésével. Mindenkinek tudnia kell, hogy a háztartásokat felkereső KSH kérdezők hivatalos igazolvánnyal rendelkeznek és a KSH az adatokat bizalmasan kezeli, felhasználásuk összesítve, egyedi azonosítás nélkül történik. A válaszoló háztartások 1000 Ft-os étkezési-utalványt kapnak, míg a kérdőívet interneten kitöltő háztartások között összesen tíz darab táblagépet sorsolnak ki.

Budapesten mind a 23 kerületben, összesen 5402 háztartást, míg Pest megyében 29 településen 1640 háztartást keresnek fel a KSH munkatársai.

 Previous Tudósok, akik szerint van bizonyíték Isten létezésére
Next 10 sikeres férfi, aki nőnek született

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × négy =