Omega-3 tojást tojó tyúkok


Omega-3 tojást tojó tyúkok
Olvasási idő: < 1 perc

Elsősorban várandós kismamák és születendő gyermekeik egészségét támogatja

a Szent István Egyetem és a Blue Seven Group Zrt. által fejlesztett legújabb szabadalom. Az Omega-3 tojást tojó tyúkok végterméke hamarosan hazai boltok polcain is megtalálható. A termék (Omega-3 tojás) különlegessége a magas folsavtartalom. Ez főként az első trimeszterben jelent kulcsfontosságú támogatást az egészséges magzati fejlődéshez. A vízben oldódó vitaminok közé tartozó folsav (más néven B9-vitamin) számos biológiai és kémiai folyamatban elengedhetetlen szerepet játszik. Például a sejtek osztódása szempontjából is fontos, hogy megfelelő mennyiségben legyen jelen az emberi szervezetben. A kismamák számára – sőt már a babatervezés előtt – is javasolják a szakemberek a folsav rendszeres pótlását, a magzati velőcsövet lezáró folyamat ugyanis csak ennek jelenlétében lehet hibátlan.

Erre a folsavpótlásra kínál innovatív megoldást a szabadalmaztatott eljárás, mely lehetőséget nyújt okos- vagy kismama-tojás előállításához. Ez a folsav mellett vasat, cinket, kolint, omega-3 esszenciális zsírsavakat, továbbá konjugált linol- és linolénsavakat is tartalmaz. A különleges tojás az egyetem egy másik 21. századi trendekbe illeszkedő élelmiszerfejlesztése, a SALAdMI vegetáriánus szalámi egyik alkotóeleme is lesz. Tehát nem kizárólag kismamák fogyaszthatják, hanem közvetett módon mások asztalára is eljuthat majd. Az Omega-3 tojást tojó tyúkok takarmánya egyébként szintén egy exkluzív innováció, mely a legújabb kutatási eredmények és a modern technológia ötvözése révén készülhetett el.

A magas minőségű, egészséges tojást előzetesen a Szent István Egyetem Babati tangazdaságában állítják elő 2021 januárjától.

Lehetőséget biztosítva ezzel arra, hogy az agrárképzésben részt vevő hallgatók – a járványügyi előírások szigorú betartása mellett – hasznos gyakorlati tapasztalatokhoz jussanak. Az Omega-3 tojást tojó tyúkok és az új innovációk kiváló bizonyítékai annak, hogy a kutatás-fejlesztésben részt vevő szakemberek és a piacvezető gyártó cégek együttműködése révén kimagasló minőségű, magas hozzáadott értékű késztermék készülhet.Previous 2020 legfontosabb tudományos eredményei
Next Költészet, stilometria – mindenkinek van sajátos, egyedi stílusa

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − 1 =