Pulóveres pingvinek


Pingvin pulóverben

Pulóverekkel segítenek az olajtól maszatos pingvineken egy ausztrál szigeten, ezért apró pulóverek kötésére buzdítja a világot egy ausztrál természetvédő szervezet, amely az olajfoltoktól maszatossá vált pingvinek segítésére használja a kis felsőket.

Pingvin pulóverbenA Penguin Foundation nevű alapítvány szerint az apró pulcsik segítenek melegen tartani a pingvineket és megakadályozzák, hogy az állatok megpróbálják lekaparni magukról a mérgező anyagot a csőrükkel. „Ez folyamatos probléma” – mondta az ausztrál Phillip Islanden élő Lyn Blom, aki rendszeresen készít pulóvereket a pingvineknek. „Amikor valaki olajat önt a tengerbe, akkor a vízfelszínre fel-fel bukkanva úszó pingvin egyszer csak egy gusztustalan anyagban találja magát” – tette hozzá. A tollazatuk elveszíti a szigetelőképességét és emiatt az állatok nagyon fáznak.

A méretes pingvinkolóniának otthont adó szigeten működő alapítvány szerint a pulcsikat könnyű elkészíteni, mert az állatok nagyon kicsik, mindössze nagyjából 30 centiméteres magasak. Az alapítvány nagyjából húsz pulóvert használ fel évente és a többi kötött darabot más vadvédelmi központok között osztja szét. Az állatok addig hordják a felsőket, amíg erőre kapnak, majd a helyi vadőrök kidobják a piszkos pulcsikat. Blom nagyjából 200-300 apró pulóvert kötött az elmúlt évek során, többek közt az ausztrál focicsapatok mezeit idéző darabokat is. A program azután kezdődött, hogy 2001-ben nagy mennyiségű olaj ömlött ki a sziget közelében.

Pulóverekkel segítenek az olajtól maszatos pingvineken egy ausztrál szigetenPrevious Átlagnál nagyobb felmelegedés Európában
Next 1800 éves levél Pannóniából

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.