Pulóveres pingvinek


Pulóveres pingvinek - Apró pulóverek segítenek olajtól maszatos pingvineken. Kötésére buzdítja a világot egy természetvédő szervezet.
Olvasási idő: < 1 perc

Pulóverekkel segítenek az olajtól maszatos pingvineken egy ausztrál szigeten.

Ezért apró pulóverek kötésére buzdítja a világot egy ausztrál természetvédő szervezet, amely az olajfoltoktól maszatossá vált pingvinek segítésére használja a kis felsőket.

A Penguin Foundation nevű alapítvány szerint az apró pulcsik segítenek melegen tartani a pingvineket és megakadályozzák, hogy az állatok megpróbálják lekaparni magukról a mérgező anyagot a csőrükkel. „Ez folyamatos probléma” – mondta az ausztrál Phillip Islanden élő Lyn Blom, aki rendszeresen készít pulóvereket a pingvineknek.

„Amikor valaki olajat önt a tengerbe, akkor a vízfelszínre fel-fel bukkanva úszó pingvin egyszer csak egy gusztustalan anyagban találja magát” – tette hozzá. A tollazatuk elveszíti a szigetelőképességét és emiatt az állatok nagyon fáznak.

A méretes pingvinkolóniának otthont adó szigeten működő alapítvány szerint a pulcsikat könnyű elkészíteni,

mert az állatok nagyon kicsik, mindössze nagyjából 30 centiméteres magasak. Az alapítvány nagyjából húsz pulóvert használ fel évente és a többi kötött darabot más vadvédelmi központok között osztja szét. Az állatok addig hordják a felsőket, amíg erőre kapnak, majd a helyi vadőrök kidobják a piszkos pulcsikat. Blom nagyjából 200-300 apró pulóvert kötött az elmúlt évek során, többek közt az ausztrál focicsapatok mezeit idéző darabokat is. A program azután kezdődött, hogy 2001-ben nagy mennyiségű olaj ömlött ki a sziget közelében.

Pulóverekkel segítenek az olajtól maszatos pingvineken egy ausztrál szigetenPrevious Átlagnál nagyobb felmelegedés Európában
Next 1800 éves levél Pannóniából

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + 17 =