Szelfibot? Felejtse el, az már a múlté! Itt az Airselfie


Szelfibot? Felejtse el, az már a múlté! Itt az Airselfie
Olvasási idő: 2 perc

A karunk meghosszabbításaként funkcionáló, több éve hódító szelfibot helyett idén megjelent a zseb méretű Airselfie névre keresztelt drónkamera,

A karunk meghosszabbításaként funkcionáló, több éve hódító szelfibot helyett idén megjelent a zseb méretű Airselfie névre keresztelt drónkamera,melynek segítségével a levegőből, távolabbról készíthetünk magunkról és barátainkról légifotókat és videókat. Az Airselfie egy olasz vállalkozó, Edorado Stroppiana által 2014-ben kitervelt innovatív ötlet, mely azok számára készül, akik eddig úgy hitték, hogy a drónkamera használata bonyolult és drága – nyilatkozta az ötletgazda.

Az Airselfie egy 5 megapixeles, full HD kamerával, 4GB micro SD kártyával felszerelt drónkamera, mely olyan pontosan beállítható szögből és távolságból képes fényképeket, illetve videókat készíteni, melyre egy mezei szelfibot nem. A négy rotor, képes akár 20 méteres magasságig is repíteni a kamerát, hogy az onnan készíthesse rólunk a legelőnyösebben beállított fotót. A repülő kamera mérete mindössze 9,45 x 6,73 x 1,07 cm, súlya pedig 52 g, ami Stroppiana szerint kisebb, mint egy okostelefon.

Működését tekintve, fontos megemlítenünk, hogy a drónkamera egy hanglokátor segítségével állapítja meg a számára ideális magasságot, megfigyeli a környezetet és stabilizálja saját helyzetét.

A drón navigációját és vezérlését egy saját alkalmazáson keresztül végezhetjük, mely már most elérhető IOS-en és Androidon egyaránt. Az applikáció segítségével a drónt felszállásra bírhatjuk, kezelhetjük repülési magasságát, haladásának irányát, de akár hagyhatjuk, hogy önállóan lebegjen és egyszerűen egy gomb megnyomását követően HD fényképeket vagy videókat készítsen rólunk. Az alkalmazás nem csak a drón közvetlen irányítását, de a fotók és videók azonnali közzétételének lehetősségét is biztosítja használója számára. A képek és videók készülékeinkre való azonnali importálásához WIFI kapcsolat szükséges, melynek segítségével könnyedén okostelefonjainkon tudhatjuk az Airselfie-vel készült képeinket.

Szelfibot? Felejtse el, az már a múlté! Itt az AirselfieA drón extra funkcióit illetően a telefonok, fényképezőgépek és kamerák funkcióihoz hasonlóan itt is van lehetőségünk 10 másodperces időzítőt állítani, hogy elhelyezkedhessünk a tökéletes fotóhoz. Mikor befejeztük a fotók és videók készítését, egy gomb lenyomásával egyszerűen „visszahívhatjuk” a drónt, indulási helyére, azaz hozzánk.

Stroppiana az AirSelfie Holdings Ltd. közreműködésével 2016-ban kezdte meg az Airselfie drónkamerák gyártását. Az AirSelfie Holdings Ltd. londoni nyilatkozata szerint a fotó-, videodrón giroszkóppal, barométerrel és földmágnes szenzorokkal van felszerelve, hogy minél pontosabban navigálható és irányítható legyen a levegőben. Az AirSelfie Holdings Ltd. nyilatkozata alapján az újratölthető lítiumpolimer akkumulátor egyelőre 3 perces repülési időt biztosít a drónkamera számára, azonban az okostelefonok kiegészítőjeként ismert Power Bank-hoz hasonló mobil töltőegység segítségével bárhol, bármikor, akár fél óra alatt újra tölthetjük. A kamera természetesen egy micro-USB kábel segítségével is feltölthető – tette hozzá a cég képviselője.

Az első működő prototípus 2016 augusztusában látta meg a napvilágot, a legfrissebb hírek szerint pedig 2017-től robban be a piacra, 300 dolláros kiskereskedői áron.

Szelfibot? Felejtse el, az már a múlté! Itt az AirselfiePrevious Okos kerékpár – guruljon okosan!
Next A közlekedési jelzőlámpa története és jövőbeli funkciói

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 17 =