Táborozás 2018-ban


Táborozás 2018-ban - TUDOMÁNYPLÁZA - Mi, magyarok
Olvasási idő: < 1 perc

Már nem is olyan sok nap kell hozzá és kicsengetnek, kezdődik az idei vakáció.

A Táborfigyelő gyerektábor-összehasonlító portál adatai szerint az idei évben elsősorban a programozó és a katonai táborokat keresik a szülők és gyerekek. Az árak a tavalyi évhez képest valamelyest emelkedtek, a legdrágább táborok több mint negyedmillió forintba, a legolcsóbbak kevesebb mint tízezer forintba kerülnek.

A 2018. év a táborbumm éve, ennyi tábor közül még soha nem választhattak a szülők és csemetéik. 

Az informatikai és programozó táborok mellett a katonai és military táborok népszerűsége is rekordokat dönt, és holtversenyben az idegen nyelvi táborokkal a második legnépszerűbb témaként jelennek meg. Ezeket a tábortípusokat követik a sport- és kalandtáborok, valamint a képességfejlesztő táborok.

A mai gyermekeknek nagyon pörgős, élménygazdag és programdús táborokra van szüksége, aminek a strandolás csak egy szelete lehet. Emiatt megszűnt az a fókusz és koncentráció, ami a táborozás földrajzi elhelyezkedését elsősorban a Balaton, vagy a Velencei-tó köré összpontosította. Az idei esztendőre országosan bárhol lehet kiváló vakációs lehetőségeket találni, viszont Veszprém, Bács-Kiskun és Pest megyék valamelyest kiemelkednek a sorból, mert úgy tűnik ezeken helyszíneken táboroznak a legtöbben.

Az előzetes felmérések szerint több mint 200 ezer csemete fogja a vakáció legalább egy hetét gyermektáborban tölteni. A növekedés mind a két tábortípust érinti, de valamelyest nagyobb mértékben a napközis táborokat. Ennek következtében megfordult az elmúlt évek trendje, és idén először többen nyaralnak napközis táborban, mint bentlakásosban.

A gyerekek elsősorban a július hónap heteit töltik táborban, de sokan már a szünidő kezdetén is táboroznak. Az augusztus hónap sokaknál a családi nyaralások időszaka, így ekkor a táborozó gyerekek száma csökken.

A táborárakban minimális növekedés várható az idei nyárra, egy ottalvós tábor átlagára 46 000 forint körül lesz, míg egy napközis tábor esetében 30 000 forintos költséggel számolhatnak a szülők. A szórás mindkét tábortípus esetében hatalmas a díjakat tekintve.Previous Hámsejtek átprogramozása idegsejtekké
Next Webszerverrel a gének nyomában

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + tíz =