Gyümölcs-zöldségfeldolgozó diploma


Gyümölcs-zöldségfeldolgozó diploma - TUDOMÁNYPLÁZA
Olvasási idő: < 1 perc

Nem, ez nem vicc! És az sem valószínű, hogy ez lenne a legújabb befőzés felsőfokon tanfolyam.

2019 februárjától a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán felsőfokú, munka mellett elvégezhető, diplomával elismert oktatást indítanak a gyümölcs-zöldségfeldolgozás iránt érdeklődők, valamint ezen a területen dolgozók részére.

A képzés tematikája igazodik az ipar igényeihez, magas szintű technológiai, higiéniai, élelmiszerbiztonsági és műszaki ismereteket nyújt, mindezt minőségbiztosítással, érzékszervi minősítéssel, termékfejlesztéssel kiegészítve, valamint korszerű gazdasági, marketing és jogi ismeretekkel bővítve.

Ezek mellett a résztvevők elmélyült betekintést szerezhetnek az élelmiszerjelölés, tápanyagszámítás, gyártmánylap-készítés területén is, de tárgyalásra kerülnek az adalékanyagok, csomagolóanyagok és a különleges, innovatív technológiák is. Az elméleti előadásokat és a szemináriumokat laboratóriumi és üzemi gyakorlatok, valamint tanulmányi szemle egészíti ki. Az egyes témakörök legkiválóbb szakemberei által tartott előadások és gyakorlatok mellett mód nyílik arra is, hogy a résztvevők személyesen találkozzanak a szakterület meghatározó szereplőivel, sikeres vállalkozóival.

A két féléves, levelező tagozaton induló képzés az őstermelőktől, kistermelőktől egészen a nagy vállalatokig, mindenki számára kínál tanulási lehetőséget. Az érdeklődő nagymamák mellett várják a gyümölcs-zöldségfeldolgozó ágazatban dolgozókat, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, rendszerezni, naprakésszé tenni. Jelentkezhetnek a gyümölcs-zöldségtermesztők is, akik tervezik, hogy feldolgozással, tartósítással szeretnének foglalkozni. De azok is, akik más területeken (vendéglátás, kereskedelem) vagy más élelmiszeripari ágazatokban dolgozónak és szeretnék ismereteiket elmélyíteni.

A gyümölcs-zöldségfeldolgozó szakirányú továbbképzésben megszerezhető oklevél tartalma az alapképzettségtől függ, mely lehet szakmérnöki, vagy szaktanácsadói diploma.

Felsőfokú képzettséggel nem rendelkezők számára is lehetőség nyílik a szakmai tudás megszerzésére gyümölcs-zöldségfeldolgozó tanfolyamon való részvételi lehetőséggel, melyről tanúsítványt állítanak ki.

Jelentkezési határidő: 2019. január 21.Previous Luca napi misztérium
Next Az ELTE Innovatív Kutatója Díja 2018

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − hét =