Ingyenes SZIE tudományos élménytábor augusztusban


Ingyenes tudományos tábor a Szent István Egyetemen - TudományPláza
Olvasási idő: < 1 perc

Ingyenes tudományos élménytábort szervez a Szent István Egyetem a gödöllői campusán augusztus 21. és 25. között.

Itt a tudományok iránt érdeklődő középiskolások érdekfeszítő természettudományos és szabadidős programokon vehetnek részt. Az ingyenes szállás és ellátás biztosított, ezért a tanulóknak csak az utazás költségeivel kell számolniuk.

Az EFOP-3.4.4-16-2017-00010 pályázat keretében megvalósuló táborba a pályaválasztás előtt álló fiatalokat (a 11. évfolyamot, illetve a középiskolai 3. évfolyamot idén befejezőket) várják, akik személyes tapasztalat útján mártózhatnak meg a tudományos világban, segítve ezzel a későbbi felvételi döntésüket.

A táborlakóknak csapatokat alkotva – matematikai ismereteikre támaszkodva – nyílik lehetősége műszaki és természettudományos feladatokat megoldani. A feladatok célzottan a matematikai és fizikai gondolkodást, illetve az elméleti ismeretek gyakorlati alkalmazását hivatottak fejleszteni. Megoldásuk során a résztvevők a legkülönfélébb műszaki problémákkal találkozhatnak. Robotokhoz, különleges geometriai alakzatokhoz, repülő építéshez, hídépítéshez, 3D nyomtatáshoz, gépjárművekhez, motorokhoz kapcsolódó kérdésekkel találkozhatnak, és ezeket kísérelhetik meg megoldani.

A könnyedebb tudományos programok, így a gépmúzeum látogatás és csillagmotor indítás mellett a szervezők gondoltak a kikapcsolódásra is. A szalonnasütés és kastélylátogatás mellett terveznek és lehetőséget nyújtanak a környék érdekességeinek megismerésére. 

A tudományos tábor csupán egyike az intézmény által, fiatalok számára kínált tudományos lehetőségeknek. Az egyetem szeptembertől folyamatosan megújuló, modern oktatási és kutatási infrastruktúrával várja elsőéves hallgatóit. Az idén érettségizők számára a rendes felvételi mellett pótfelvételi eljárást is hirdettek, melynek keretei között számos továbbtanulási lehetőség közül válogathatnak a tudományok és az agrárpályák iránt érdeklődők.

Jelentkezni az mtmi.tabor@szie.hu címen lehet, a kapcsolattartó dr. Szakál Zoltán.Previous Mit rejtenek az ősi galaxisok magjai?
Next Miért került veszélybe a szalakóta?

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + hat =