Országos középiskolai agrárvetélkedő zajlik


Országos középiskolai agrárvetélkedő zajlik a Mate-n
Olvasási idő: 1 perc

A high-tech informatika ma már elválaszthatatlan a mezőgazdaságtól.

A drónok, a robotika, a mesterséges intelligencia, az autonóm járművek és az óriás adatbázisok ugyanis mára mind részévé váltak a mezőgazdasági termelés, a kertészet, a vízgazdálkodás és az élelmiszer-előállítás teljes folyamatának. A közhiedelemmel ellentétben már nem a piros traktorok, a puttonyos szőlőszedők és a sáros gumicsizmák jelentik a mezőgazdaságot. Az agrárterület is felzárkózott a high-tech világhoz. Ma már hatékonyabb és minőségi termelést, biztosabb életkörülményeket, továbbá környezeti fenntarthatóságot jelent. A szakmát és a hozzá vezető tanulási lehetőségeket népszerűsíti a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szakmai támogatásával szeptember 1-jén indult Nagy Diák Agrárteszt 2 – mezőgazdálkodj okosan! középiskolai agrárvetélkedő.

A verseny azt a célt szolgálja, hogy az okostelefonnal és internetkapcsolattal felnövő diákok felfigyeljenek az agráriumot elárasztó high-tech fejlesztésekre. Az agrárszakemberek úgy gondolják, ha a fiatalok élményeik révén felismerik az innovációkban rejlő óriási potenciált, ők is aktív részesei kívánnak majd lenni a jövő mezőgazdaságának.

A Nagy Diák Agrárteszt egy háromfordulós, online, oktatási célú vetélkedő.

A középiskolás fiatalok mellett a játékot bárki, aki magyarországi lakcímmel rendelkezik, kitöltheti. A verseny első fordulója 2022. szeptember 1-december 15. között érhető el az oldalon. Az itt legjobb eredményt elért 1000 kitöltő meghívást kap a 2022. december 28-30 közötti középdöntőbe, ahonnan a döntőbe jutó legsikeresebb 10 diák versenyezhet az első három helyért. Az agrárvetélkedő ünnepélyes díjátadójára a 2023. januári Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon kerül sor. Itt talál gazdára a kétszemélyes külföldi utazás, a kerékpár és a mobiltelefon. Arra buzdítunk mindenkit, aki megfelel az elvárásoknak, hogy töltse ki a tesztet, és versenyezzen az értékes nyereményekért!

A Nagy Diák Agrártesztet másodjára szervezi meg a DUE Médiahálózat. Első alkalommal több mint 10 ezer diák indult a versenyen, amit a Pápai Református Kollégium Gimnázium akkori tanulója, Benedek Enikő Zsófia nyert meg. A középiskolai agrárvetélkedő első győztese időközben felvételt nyert a MATE mezőgazdasági mérnöki képzésére.Previous A szúnyogok örökké érzik az emberszagot
Next II. Erzsébet királynő – Mennyire ismerted?

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − 9 =