Újra itt a Kutatók Éjszakája!


Szeptember végével, ahogy azt már megszokhattuk, idén is megrendezik a Kutatók Éjszakája programot.
Olvasási idő: < 1 perc

Szeptember végével, ahogy azt már megszokhattuk, idén is megrendezik a Kutatók Éjszakája programot.

Kicsik és nagyok az ország több pontján több száz változatos program közül válogathatnak.

Az „Új tudás” Európa versenyképességének új záloga. Annak az előfeltétele, hogy az európai kutatások, fejlesztések és innovációk jövőbeli fejlődését tudják biztosítani, amihez kimagasló tudással rendelkező fiatalokra van szükség. Ezért Európa-szerte 30 országban rendezik meg a Kutatók Éjszakája eseménysorozatot.  

A rendezvény célja bemutatni a tudományos pálya érdekességeit a társadalomnak és felkelteni az olyan ifjú emberek érdeklődését, akik kutatói vagy fejlesztői területen szeretnének elhelyezkedni.

Kardon Béla, a Kutatók Éjszakája projektvezetője szerint jelenleg paradigmaváltáson megy keresztül a kutatói munkakör. Legtöbbünk fejében fehér köpenyes tudósok ugranak be, ha egy laborra gondolunk, de ezt ma már felváltotta a laza, fiatalos viselet. A tavalyi évben – az összes országot együttvéve – másfél millió érdeklődő látogatott el a rendezvényre. Érdemes kiemelni hazánkat, ahol körülbelül 300 ezer érdeklődő vett rész különböző előadásokon és kísérleteken. Ezért a rendezvényszervezők az elmúlt évek nagy érdeklődése miatt 2019-ben az ország több pontján (146 szervező, 260 helyszín) több mint 3500 programmal várják a látogatókat. 

Akik szeretik a szórakoztató, inspiráló előadásokat, érdeklődnek a kísérletek és a tudományos laborok iránt, vagy megismerkednének a legújabb kutatásokkal azok semmiképpen ne hagyják ki a lehetőséget. Megfelelő program lehet nagycsaládosoknak, de akár fiatal párok randevú helyszínének is. Mindenképp érdemes ellátogatni a most hétvégi Kutatok Éjszakájára!Previous A Liget hazánk okosvárosrésze lesz
Next Szaúd-Arábia nyit a turizmus felé

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 12 =