High-tech show a réten!


Idén, január 7. és 10. között rendezték meg az évente esedékes, high-tech bemutatót, a CES 2019-et
Olvasási idő: 3 perc

Idén, január 7. és 10. között rendezték meg az évente esedékes, high-tech bemutatót, a CES 2019-et a Consumer Technology Association szervezésében. Las Vegasban, a világ szórakoztatóipari fővárosában.

Valószínűleg a város névadói nem gondolták, hogy a település azzá fejlődik, ami ma. Ezért egyszerűen csak rétnek nevezték el. Persze a világon inkább a kaszinóiról és szerencsejáték-barlangjairól ismert helyszín, mindig is kiváló konferencia-központ volt, köszönhetően a kifejezetten erre a célra épült csarnokainak, a sok férőhelyes vendéglátó egységeknek és a kiterjedt szolgáltató szektornak.

Valószínűleg a város névadói nem gondolták, hogy a település azzá fejlődik, ami ma, és egyszerűen csak rétnek nevezték el.A kiállítás az úgynevezett ,,consumer technology”, vagyis a szórakoztató elektronika köré épült, amelyek egyre nagyobb érdeklődésre tartanak számot. Nem csak azért, mert a fogyasztásunk egyre nagyobb részét teszik ki ezek a kütyük, hanem mert a technikai fejlődés a szemünk láttára zajlik. A show keretein belül pedig tapinthatóvá is válik.

Természetesen az eseményt egyből ellepték a high-tech vloggerek, újságírók és tech-blogosok, hogy megismertessék rajongóikkal az újdonságokat. A helyszínre is rengeteg látogató érkezett és sejthető, hogy nem csak az agglomerációból. Bár az odajutás egyéni feladat volt, a GPS korában ez nem jelenthetett gondot senkinek sem, viszont a helyszíni bóklászás már más téma. Erre megoldásként külön letölthető applikációval készültek a rendezők.

A show komolyságát és a fejlett technológia iránti elkötelezettséget bizonyítja, hogy az app több mint egy térkép. Ráadásul jobb, mint amit sokunk tapasztalt már igazi 3D-s formában a bevásárlóközpont, vagy az állatkert két végében, alumínium táblára szegecselve. Nos, itt nem erről van szó! Ugyanis lehetőségünk van személyes útitervet készíteni, navigálni, valamint leírásokat áttekinteni a kiállított eszközökről, vagy akár kérdéseket feltenni azokkal kapcsolatban. De azok, akik nem csak a látványelemekkel és interaktív lehetőségekkel teletűzdelt program miatt jöttek el, társított, külön LinkedIn hálózat áll rendelkezésükre, hogy hasznos ismeretségeket köthessenek. És egyszer talán a nagyoknál dolgozhassanak.

Vagy éppen a kisebbeknél!

smart city A rendezvény ugyanis számos olyan topikkal készült, ahol ma nyüzsögnek a startupok és a kis létszámú fejlesztőcsapatok.A rendezvény ugyanis számos olyan topikkal készült, ahol ma nyüzsögnek a startupok és a kis létszámú fejlesztőcsapatok. Ez utóbbira jellemző a Smart Cities, vagyis okos városok rész, ahol számtalan apró ötlet által újulnak meg a háztartási eszközök. Továbbá felfűződnek egy közös hálózatra azért, hogy kényelmesebbé tegyék az életünket. De, ha kilépünk a saját mikrokozmoszunkból és ökoszisztémában gondolkodunk, akkor a fenntarthatóság jön elő mint hívószó, ami ugyancsak elképzelhetetlen a technika vívmányai nélkül. Ez nem csak azért igaz, mert a fejlett eszközeinkkel mi emberek bármit megjavíthatunk, hanem mert belátható, hogy a gyártás kibocsátásának csökkentése annyira lassú, hogy láthatatlan. Ráadásul csak lokális szektorokra, egyes vállalatokra vonatkoztatható.

A történelmi védegylet-mozgalmak pedig semmi értékeset nem tudtak megvédelmezni a nem éppen környezetbarát anyagokból készülő, kommersz vackok tömegei ellen. Éppen ezért van szükség a technológia nagy koponyáira, hogy új anyagok kikísérletezésével, észszerűbb tervezéssel és sok jó ötlettel tereljék el az emberiséget, az általa okozott természeti katasztrófák szakadékától!

Visszatérve a startupokra, a közel 4 000 kiállító között szép számmal akadnak.Visszatérve a high-tech startupokra, a közel 4 000 kiállító között szép számmal akadnak. Számukra a kiállítás több lehetőséget is rejt. Nem csak az eszközeik népszerűségét monitorozhatják, hanem forrásokat biztosító befektetőket és tehetséges kollégákat is szerezhetnek. Ez egyébként nem titkolt célja magának a rendezvénynek sem.

Mivel sok száz vlog és sajtóanyag született már a kiállításról, ezért meg sem próbálnám a továbbiakban tételesen leírni, milyen találmányokra, eszközökre és kiállítókra kellett számítani. És ezt egyáltalán nem a sok újságíró, engem megelőző kontentjei miatt teszem, hanem azért, mert egyáltalán nincs rá szükség.

Ugyanis, kis túlzással minden, – ami kapcsolatos a Consumer Technology Association (CES) rendezvényével – egyszerűen tökéletes!

A honlap önmagában informatív, miközben egyáltalán nem viszi túlzásba a szöveges részeket és inkább a képiségre és a látványra fókuszál. Emellett lehetőség van regisztrációra, ha információra van szükséged a további rendezvényekről, hírekről. A vásárlási lehetőséget kínáló kosár ikon diszkréten bújik meg a felső sarokban, ezzel sugallva, hogy nem ezen van a hangsúly. És még a jegyünk megvétele előtt képet kaphatunk az előadókról, jelen lévő vállalkozókról, a kiállítókról és a programokról is, így mindenki felelős öntést tud hozni, hogy jelen lesz-e.

A szervezőket dicséri még az elszállásolás megoldása, amit a társaság eszközölt ki különböző hotelekben, de alternatív megoldásként igénybe vehető a onPeak ingatlanügynökség segítsége is. Természetesen a rugalmas ügyintézésre és az ad-hoc szituációkra is kínálnak megoldásokat, valamint különféle kedvezményeket is igénybe lehet venni bizonyos esetekben. Míg a lefoglalható szobák, egyéni, vagy csoportos foglalás esetén is gyorsan fogynak, ezért a bérleti díj – értelem szerűen – tovább nő! Viszont a társaság, tagsági igazolványának birtokában további kedvezményekre tehetünk szert, ebben az esetben és a jegyárakban is. Így terelni az embereket a társaság berkeibe pedig okos ötlet, hiszen a tagság láthatóan előnyökkel bír és a Consumer Technology Association hálózata tovább bővülhet, amiből már mind a társaság, mind a tagság profitál.

Magának az eseménynek, bár show-elemekben bővelkedik, nem teljesen a puszta exhibíció a célja. Inkább felfogható egy interaktív fórumként, ahol meghatározott keretek között, a high-tech világ alkotóival és közönségével csodálkozhatunk rá az emberi elme leleményességére és találhatjuk meg a jövőnket, a kötendő kapcsolatok által. Egyszerre ünnepség az alkotó észnek és találkozó az azonos érdeklődésűeknek; több napon keresztül, Las Vegasban.

Magyarországon is konferencia-központok nőnek ki a földből és évről évre emelkedik a megtartott események száma, de a CES éves rendezvényeitől érdemes lenne példát venni és tanulni, nem csak a rutin miatt. Hanem azon célokért, amelyek közösségibbé formálják a társadalmat és elterjesztik köztük, hogy a tudomány világa igenis nagyszerű!Previous Imádod az évezredek történelmét, különösen az érdekességeket? Akkor ez a kvíz rád vár!
Next E-cigaretta kutatások

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + tizenhét =