Rangsorolták a magyar egyetemeket


Rangsorolták a magyar egyetemeket
Olvasási idő: < 1 perc

A Times Higher Education legfrissebb nemzetközi rangsorában a magyar egyetemek közül a Semmelweis végzett az élen 70. helyezésével.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 149., a Pécsi Tudományegyetem a 176., a Szegedi Tudományegyetem a 201-250. helyezést szerezte meg, a Debreceni Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 251-300. helyen zárt, a Budapesti Corvinus Egyetemet a 301-350., a Szent István Egyetemet pedig a 351-400. helyre sorolták. 

A THE rangsorának összeállítása során a tanulási környezetet, a nemzetközi oktatók és hallgatók számát, a kutatás minőségét, az intézményhez köthető publikációk idézésének számát, valamint a piaci bevételt veszi figyelembe. A Semmelweis Egyetem, a magyar egyetemeket erősítve, javított korábbi eredményén (35,5-ről 37,5-re nőtt az összesített érték).

A feltörekvő országok egyetemeit összemérő rangsorban 47 ország 533 egyeteme szerepel (2019-ben még 442 egyetem volt a rangsorban). A listát idén is kínai felsőoktatási intézmények (Tsinghua University, Peking University, Zhejiang University) vezetik. 2020-ban újdonság, hogy szaúd-arábiai és izlandi egyetemek is bekerültek. Talán jövőre már ezek is veszélyeztetik a magyar egyetemeket a rangsorban.Previous Napot vizsgáló Solar Orbiter magyar közreműködéssel
Next Női tudósok, feltalálók és a nőnap

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 2 =