Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat


Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat
Olvasási idő: < 1 perc

Három év alatt 800 vállalat csatlakozott a programhoz a 2011-es jelképes alapkőletétel óta.

Így a Virtuális Erőmű Program az országban egyedülálló szakmai és társadalmi összefogással rendelkező energiahatékonysági programmá nőtte ki magát.

A több mint 800 belépett vállalat közül sokan már jelentős energiamegtakarítással büszkélkedhetnek. Idén, 2014-ben az Energiatakarékossági Világnap alkalmából harmadszor díjazták a legkiemelkedőbb energiatudatos és energiahatékony szervezeteket. A Virtuális Erőmű Program (VEP), és az általa üzemeltetett Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat célja, hogy Magyarország Európai Uniós vállalásaival összhangban 2020-ra egy 200 MW fosszilis erőmű kapacitásának megfelelő virtuális erőművet „építsen fel” igazolt megtakarításokból, kiváltva ezzel egy új erőmű megépítését. A pályázat sikerét tükrözi, hogy az elmúlt fél évben több mint 800 cég vett részt a Programban. Aminek segítségével egy országos szintű energiahatékonysági helyzetkép alakult ki.

Év végére a résztvevő vállalatok száma várhatóan meg fogja haladni a háromezret. Példaértékű, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye elsőként ismerte fel az energiahatékonyság rendszerszintű kezelésének fontosságát. Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke jelezte, a „Zöld megye” prioritás keretében a 2014-2020-as pályázati ciklusba beépítik a VEP motivációs rendszerét, mint a vállalati versenyképesség fejlesztésének egyik hatékony eszközét.

Külön elismerést jelent, hogy az energiamenedzsment képzések területén kiemelkedő Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara is beemelte szakirányú továbbképzéseibe a VEP módszertanát. A pályázathoz bárki csatlakozhat. A 2014-2020-as európai uniós forrásokban most először jelenik meg a vállalati energiahatékonyság mint kiemelt prioritás. A VEP-ben résztvevő vállalatok ezen pályázati forrásokra is hatékonyabban készülhetnek fel.Previous Online választói orientációs program
Next Átlagnál nagyobb felmelegedés Európában

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − 6 =