A férfiak többet interneteznek?


Az eNET kutatása alapján a számítógép hamarabb része lett a férfiak életének, mint a nőkének: Világháló - A férfiak többet interneteznek?
Olvasási idő: < 1 perc

Az eNET kutatása alapján a számítógép hamarabb része lett a férfiak életének, mint a nőkének.

Míg a rendszeresen internetező férfiak harmada (34%) több mint 15 éve használja a számítógépet, addig a nőknél ez az arány 27 százalék. A nők között az utóbbi néhány évtől eltekintve a számítógép-használat egyenletesen terjedt, a másik nemnél a növekedés üteme fokozatosan csökkent.

Az eNET az Eurostat adatai alapján megvizsgálta, hogy a magyarországi internethasználati szokások milyen hasonlóságot vagy különbséget mutatnak más uniós tagországokéval. A 28 európai uniós tagállamban (EU-28) a 16-74 éves korosztályban minden ötödik férfi és minden negyedik nő sohasem használta még a netet. Magyarországon mindkét nemnél magasabb ez az arány: a férfiak 25, a nők 27 százaléka még soha életében nem internetezett.

A világhálót használók aránya Magyarországon hasonló az EU-átlaghoz:

az EU-28-ban rendszeresen, legalább heti egyszer interneteznek a férfiak 73 és a nők 67 százaléka, a magyar adat a férfiaknál 71, a nőknél 68 százalék. A gyakori – mindennapos vagy majdnem mindennapos – internethasználat az unió átlagában a férfiak 62, a nők 55 százalékára jellemző. Magyarországon 60, illetve 56 százalékukra.

Az eNET 18 év feletti rendszeresen internetező lakosság körében elvégzett kutatásában azt is vizsgálta, hogy a felhasználók bizonyos tevékenységekhez – mint az elektronikus levelezés, játék, zenehallgatás – számítógépet vagy inkább mobiltelefont vesznek-e igénybe, esetleg mindkettőt egyforma intenzitással. A felmérés alapján a számítógép-használat a meghatározó. Viszont míg a férfiak e tevékenységek 57 százalékát inkább vagy csak számítógépen végzik, addig a nőknél ez az arány 71 százalék. A férfi internetezőknél tehát elindult az eltolódás az aktívabb, számítógép melletti mobiltelefon-használat felé. A nők valamivel mérsékeltebb tempóban, de szintén efelé tartanak – áll a közleményben.Previous Magiszter rendszer használata a köznevelésben
Next Napkollektorok a Holdon?

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 4 =