Esték a Hild-villában – Művészetelméleti előadássorozat


Esték a Hild-villában
Olvasási idő: < 1 perc

Esték a Hild-villában címmel művészetelméleti előadássorozatot indít kétheti rendszerességgel a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete.

A kutatóintézet a 2017-es első félévet az Arany János-emlékév tematikájának szenteli. Február 23-án Kassai István előadása Weiner Leo elfeledett Toldija címmel, március 9-én pedig Windhager Ákos Arany-alkotásainak megjelenését mutatja be a szimfonikus zenében.

Március 23-án Kis Domokos Dániel Arany János körei: a művészet és tudomány határán című előadására kerül sor, majd április 6-án Gáspár Csaba László mutatja be Arany János költészetét a korabeli szellemi irányzatok tükrében. A sorozatot Falusi Márton április 20-i előadása zárja Arany-recepció a kortárs költészetben címmel.

Az Országgyűlés tavaly áprilisában határozatban nyilvánította a 2017-es évet Arany János-emlékévvé a költő születésének 200. évfordulója alkalmából. Az emlékévhez idén az MMA több programja is kapcsolódni fog. A Magyar Művészeti Akadémia 2015-ben állította fel Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetét, amely elsősorban a még élő mesterek tanítómestereiig dolgozza fel a szakanyagot, a társadalom és a művészet összefüggésének és a művészeti ágak egymásra hatásának vizsgálatának céljából. Az intézet társadalomtudományi módszerek alkalmazásával vizsgálja a magyar művészeti élet elméleti és gyakorlati eszköztárát, valamint azoknak a társadalmi folyamatokra gyakorolt hatását kritikai szempontokból, illetve a művészeti intézményrendszeren keresztül.

A részvétel a rendezvényen regisztrációhoz kötött, melyet a rendezveny@mma-mmki.hu e-mail címen lehet megtenni.

Esték a Hild-villában - Művészetelméleti előadássorozatPrevious Kilyukadt a Föld mágneses pajzsa
Next Új gekkófaj – védekezéskor megválik pikkelyeitől

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 3 =