Mesterséges intelligenciával felszerelt MR-készülék


Mesterséges intelligenciával felszerelt MR készülék
Olvasási idő: < 1 perc

Csúcskategóriás, mesterséges intelligenciával felszerelt MR-készülékkel vizsgálják a betegeket a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán.

A Siemens MAGNETOM Aera készülék a legmodernebb technika segítségével felgyorsítja az adatgyűjtést, ezért a mérések és a vizsgálati idő is rövidül. Lehetővé válik olyan ritmuszavaros betegek vizsgálata is, akiknél erre eddig nem volt lehetőség.

Az ország és Közép-Európa legnagyobb, magas progresszivitású kardiológiai központjában mindenfajta szív- és érgyógyászati műtétet el tudnak végezni. Ehhez azonban elengedhetetlen a megfelelő diagnosztika. A klinikán évente kétezer szív MR-vizsgálatot végeznek. A most vásárolt készüléknél mesterséges intelligencia segíti a vizsgálatok tervezését, a gép a használat során egyre jobb lesz az adatok begyűjtésének köszönhetően. A klinikán rendelkezésre álló speciális lélegeztetőgép- és monitorrendszernek köszönhetően az altatásban lévő vagy újraélesztésen átesett betegek, továbbá csecsemők, illetve fogyatékkal élők vizsgálatát is el lehet végezni a készülékkel. Egy kiegészítő audiovizuális rendszernek köszönhetően pedig a gyerekek rajzfilmet nézhetnek, vagy zenét hallgathatnak vizsgálat közben.

Az új MR berendezésnek az oktatásban, az orvostanhallgatók és asszisztensek képzésében is fontos szerep jut

és a Nemzeti Szívprogram keretében futó kutatásokhoz is használni fogják. A Semmelweis Egyetem saját forrásból – 2018-as központi Fejlesztési Alap és a Nemzeti Szívprogram – biztosította a csúcskategóriájú Siemens MR berendezést.

A mesterséges intelligenciával felszerelt MAGNETOM Aera 1,5T fejlesztése során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a beteg a lehető legkomfortosabban érezze magát vizsgálat közben. Éppen ezért a gép nagyobb, 70 cm átmérőjű, rövid vizsgálóalagúttal rendelkezik, mely csökkenti a vizsgált személy bezártságérzetét. A szakorvosok munkájának elősegítése érdekében a Siemens mérnökei további innovatív funkciókkal bővítették a gépet. Például a vizsgálóhelyiségből kitolható és állítható magasságú betegvizsgáló asztal, vagy a betegmonitorozó kamera.

A MAGNETOM Aera 1,5T fejlesztése során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a beteg a lehető legkomfortosabban érezze magát vizsgálat közben.Previous Utazás a mikrovilágba kiállítás – az élet kicsiben
Next Ígéretes eredmény egyfajta agydaganat kezelésére

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − 10 =