Titokzatos szavanna


Titokzatos szavanna
Olvasási idő: < 1 perc

A Mezőgazdasági Múzeumban nyíló, új őszi interaktív kiállítás a páratlan élővilágú afrikai füves pusztára kalauzolja el a kalandvágyó látogatókat.

Titokzatos szavannaHa 2015. szeptember 19. és november 1. között elmegyünk a múzeum új kiállítására a szavannák világának jellegzetes állatai, az afrikai nagyvadak különös szokásai mellett ritkán látott, rejtőzködő élőlényeket, bámulatra méltó jelenségeket, meglepő természeti összefüggéseket is megismerhetünk.

Tulajdonképpen már megszokhattuk, hogy a Mezőgazdasági Múzeumban interaktív kiállítás részesei lehetünk, így a felfedezőkre most is igazi élmények és nem mindennapi feladat vár. A játék során a szavanna számtalan rejtélyes lakója kerül útjukba és találkozhatnak a Csupasz Turkálóval, a Trükkös Tojástolvajjal, a Vihogóval, a Futóbajnokkal és az Álomszuszékkal is. A kiállítás egy óriási társasjáték is, melynek során kiderül, hogy a résztvevők elég ügyesek, eszesek és talpraesettek-e ahhoz, hogy megállják helyüket a váratlan fordulatokkal teli kalandtúrán. Például felismerik-e a vadállatok hangját és nyomát, meglelik-e a vizet és az élelmet a kietlennek tűnő pusztaságon, és el tudják-e kerülni a rájuk leselkedő veszélyeket.

A látogatók izgalmas rejtvények és fejtörő feladatok segítségével, apránként rakhatják össze a szerencsehozó talizmánt, hogy a kaland végén ennek fejében kiérdemelhessék a felfedezőknek járó jutalmat. A feladványok megfejtéséhez a résztvevőknek minden tudásukat latba kell vetniük: szükségük lesz logikára, jó memóriára, éles szemre és némi furfangra is.

A Titokzatos szavanna – Gyere el a bűvös talizmánodért! kiállítás és óriástársasjáték 2015. szeptember 19-től látogatható a Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A 700 négyzetméteren elterülő, látványos kiállítás igazi családi program, mely rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a látogatókat.Previous Polietilén atomtechnológiával?
Next Jelentős eredmények a grafén kutatásában

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + tizenkilenc =