Mikor jött el az idő a méregtelenítésre és a lúgosításra?


Mikor jött el az idő a méregtelenítésre és a lúgosításra?
Olvasási idő: 2 perc

A testünkbe került méreganyagok általában az anyagcsere folyamatok során eltávoznak szervezetünkből.

Mikor jött el az idő a méregtelenítésre és a lúgosításra?A méreganyagok kiválasztásában nagy szerepet játszik vesénk, májunk, tüdőnk, bélrendszerünk és bőrünk is. Az öntisztítási mechanizmus azonban sok embernél támogatásra szorul, mert nem képes maradéktalanul ellátni feladatát; ami valljuk be a mai világban egyre gyakoribb probléma. Nem meglepő tehát, ha a szervezet komolyabb méregtelenítésre, lúgosításra szorul.

Mik a tünetei annak, hogy méregtelenítésre, lúgosításra szorul a szervezetünk?

  • Ha megváltozott a bőr állapota (sárgás, petyhüdt)
  • Ha tartós és kellemetlen szájszagot tapasztal
  • Ha folyamatosan lepedékes a nyelve
  • Ha töredezett a haja és a körme
  • Ha állandóan fáradtnak érzi magát
  • Ha életében mindennapos vendég a stressz
  • Ha jelentős súlyfelesleggel küzd
  • Ha allergiás tünetei vannak
  • Ha sokszor vannak gombás fertőzései
  • Ha lehangoltnak, depresszívnek érzi magát
  • Ha cukorbetegséggel küzd
  • Ha állandó emésztési problémái vannak
  • Ha magas a vérnyomása
  • Ha sokszor fáj a feje vagy alvásproblémái vannak

Ám nagy tévedés az, hogy szervezetünk elsavasodása betegség! A túlsavasodás nem betegség, hanem sok betegség forrása, létrehozója. A krónikus túlsavasodás következtében ugyanis energiahiány lép fel és csökken a sejtek és a szervek teljesítőképessége is. Amikor a szervezet nem működik optimálisan, akkor a legkülönbözőbb területeken alakulhatnak ki kóros elváltozások vagy akár krónikus betegségek.

A méregtelenítési folyamat legfontosabb szerve a máj, mivel a toxikus anyagok nagy része a gyomorba kerül be először. Sajnos ebben szerepet játszanak az ész nélkül bekapkodott gyógyszerek is. A gyomor-bél traktus számos más módon is befolyásolja méregtelenítést. Bél mikroflórája képes indukálni vagy gátolni a méregtelenítő tevékenységet. De mivel a kórokozó baktériumok toxinokat termelnek, a mérgező anyagok nagyon sokszor jutnak be a vérkeringésbe, növelve ezzel a mérgező terhelést.

Az elsavasodás hátterében állhat a túlzott mennyiségű savképző étel fogyasztása, hiszen a húsok és egyéb állati eredetű ételek, a túlzott cukorfogyasztás, valamint fehérjebevitel könnyen felborítja a szervezet belső egyensúlyát. Természetesen elsavasodást okozhat a mértéktelen alkoholfogyasztás, a finomított élelmiszerek, de még a hőkezelt gyümölcslevek fogyasztása is. A mozgásszegény életmód következtében a vérkeringés elégtelenné válik és az izmokban oxigénhiány alakul ki, ilyenkor tejsav termelődik az izomzatban, ami tovább savasítja szervezetet. Az egyik legfontosabb, hogy a méregtelenítés során támogatást kapjanak azok a szerveink (elsősorban a májat), amelyek az általában zsírban oldódó anyagokat (xenobiotikumok) vízben oldódó anyagokká alakítják.

Az egészséges élethez azonban mindemellett elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk az elsavasodás veszélyeivel és felfigyeljünk az okozott problémákra!



Previous Korábbi a Biblia, mint gondolták?
Next Jeddah Tower - az égbe törünk

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + 7 =